mat

Kotletter à la malinns

(null)

Idag när jag fixade ihop lite matdosor har jag knåpat ihop en egen variant av Mallas kotletter som jag kallar kotletter a’ la malinns. Jag gav Emily och Christoffer var sin matlåda så jag får höra vad de tycker senare. Själv tyckte jag att det vart riktigt bra men så är jag ju lite jävig i sakfrågan.


Ingredienser för ca 4 personer:

  • 4 benfria kotletter
  • 1 gul lök
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljong
  • 1/2 tsk svartpeppar grovmalen
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl créme fraish  
  • Om man nu har tex. morötter, paprika, sambal olelek eller svamp kan man ju med fördel bara "tjoffa" i det efter behag. Det är bara fantasin som begränsar variationerna.
  • Sätt ugnen på 175 C (varmluftsugn) och lägg de råa fläskkotletterna i en ugnsform
  • Hacka löken och lägg den över kotletterna. Peppra och smula buljongtärningen över köttet och löken.
  • Rör ihop sojan, tomatpurén och vattnet och häll blandningen det över över de råa kotletterna i ugnsformen och grädda i ca 1,5 - 2 timmar i ugnen. 
  • Lyft upp kotletterna från formen och vispa ut mjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen och crème fraiche. 
  • Lägga i kotletterna och grädda ytterligare 15 minuter till.

Serveras förslagsvis med potatis och en god sallad eller varför inte kokt broccoli till.


Om man ska ha dem som matdosa låt kotletterna kallna. Frys in i formar, lagom stora till en måltid.


(null)

broccoli - kotlett - långkok - lök - malinns - mallas - mat - matlagning - matlådor - ugn
1