mat

Krämig baconpasta med paprika


Börjar semestern med en pasta som är en av mina favoriter både till fest och till vardags. Den enkel och snabb att göra. Pastan brukar jag blanda ihop med en gräddig sås med bacon, lök, paprika och oregano. Men ikväll ska jag servera pastan med såsen på sidan då maken inte kommer hem förrän vid sextiden. Jag lovar er, det går bra vilket som.

Ingredienser för 4 portioner:

  • 4 port. pasta, valfritt.
  • 1 gul lök
  • 2 förp. bacon (à 140 g)
  • 2 röda paprikor
  • 2 dl creme fraish 
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • chiliflakes om man vill ha det lite hetare.
  • Färsk, frusen eller torr persilja om man har.

 Börja laga:

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och hacka löken. Strimla baconet. Dela, kärna ur och strimla paprikorna.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Stek baconet i en torr stekpanna. Tillsätt löken och paprikan. Stek ytterligare några minuter och häll av fettet i en sil 
  5. Koka ihop creme fraishen, mjölken och oreganon och låt koka ihop några minuter.
  6. Lägg över bacon och grönsaker i kastrullen med såse och låt koka ihop några minuter.
  7. Låt pastan rinna av och blanda ner baconsåsen i pastan. Smaka av med salt, peppar och ev chiliflaksen.
  8. strö över persiljan innan servering.

(Fast ikväll serverar jag pastan för sej och öser lite sås över den och blandar ihop på tallriken och strör persiljan över det).

Smaklig måltid 😋

bacon - lök - matlagning - paprika - pasta - persilja
1