Smörbakad lax med flingsalt och dill
Här kommer ett riktigt enkelt och gott mattips från mej.
Ingredienserna för 4 port:
4 laxbitar
8 skivor kylskåpskallt smör
Flingsalt
Citronpeppar
Dill
Dill
Garnering:
Cocktailtomater
Dill
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg laxbitarna i en ugnsform
- Hyvla smöret med en osthyvel (det måste vara kylskåpskallt)
- Krydda med flingsalt, svartpeppar och dill
- Garnera med cocktailtomater på ena sidan
- Grädda laxen längst ner i ugnen i ca 30 min.
Tänk på att tiden kan variera beroende på hur stora dina laxbitar är. Känn med en gaffel. Laxen ska falla isär, men inte gräddas för länge för då blir den lätt torr.
Servera gärna med kokt, mosad eller pressad potatis och romsås om man vill ha mer sås än smöret.
Tips!
Du kan krydda laxen med pressad vitlök, chiliflakes, färska örter eller andra favoritkryddor. Man kan också skiva en citron och lägga på andra sidan som garnering.
Åh vad gott måste testa :)