Kycklinggratäng med bacon och persilja

(null)


Ingredienser för 6 portioner

6 kycklingfiléer ca 1 kg

2 pkt bacon

5 dl creme fraîche

2 tsk dijonsenap

4 msk hackad persilja

150 g riven ost

salt och peppar


Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Skär kycklingfiléerna mindre bitar och stek i stekpanna med smör tills de fått en fin yta. Peppra och salta och lägg sedan i en ugnsform.
  3. Skär baconet i mindre bitar och blanda med crème fraiche, dijonsenap, hackad persilja och den rivna osten. 
  4. Bred blandningen över kycklingfiléerna. 
  5. Stek i mitten av ugnen i ca 25 - 30 minuter. Den ska ha fått lite färg

Servera: med kokt ris, broccoli eller en fräsch blandsallad.


Vad äter ni för gott ikväll

bacon - gourmet - gratäng - kyckling - matlagning