Fyra förutsättningar för att lyckas!

(null)

 

Jag har gått upp rätt mycket i vikt den senaste tiden och det är nog bland det värsta man kan gör i dessa tider. För enligt samhället är man då en dålig människa som gör dåliga val och har svag karaktär och så vidare …

Jag vet i alla fall att det inte är bra och då tänker jag inte ett dugg på utseendet utan jag tänker mer ur ett hälsosamt perspektiv. Vill ju orka och kunna finnas där för de mina. 

Så nu är det dags, dags att se över min livssituation och jag har hittat fyra punkter som jag måste prioritera och se till att de blir självklara rutiner i min vardag för att lyckas.

 

  1. SYRE/ANDNING

Syresättning genom andning är en viktig förutsättning för att kroppens celler ska kunna återuppbygga sej. Ska se till så att jag andas naturligt med hela magen och överkroppen så att jag riktigt djupandas och syresätter kroppen. Tänker också att det är bra att göra andningsövningar, slappnar av och varför inte ta en liten "tupplur". 

  1. VATTEN

Det är ju så att om man har en bra vätskebalans kan kroppen rena sej själv och "detoxa" för att fungera bra. För har man ett bra flöde så rensas slagg bort från kroppen. Ska dricka 1,5 - 2 liter vatten om dagen för att må bra och ska dra ned på vätskedrivande ämnen som kaffe, te, läsk, socker och salt.

  1. RÖRELSE/MOTION

Rörelse skapar flöde så att kroppens celler syresätta, blodet börjar cirkulera och det gör att man svettas. Att svettas är faktiskt en avgiftningsfunktion. Jag behöver inte hårdträna men det är bra att jag ser till att jag svettas litegrann och se till att jag blir lätt andfådd varje dag. 

  1. STRESSREDUKTION

Långvarig stress är rent skadligt för kroppen så det viktiga är att jag hittar vilka metoder som minskar min stress och välj dem! Prioritera dem och ska omvärdera min livssituation om jag upplever stress varje dag.

andas - bra - hälsa - hålla - leva - länge - motion - nyttig - stress - syre - vatten