Stackars Axa

(null)


De sista dagarna har Axa betett sej konstigare och konstigare. Hon har vägrat lämna hundbädden förutom när hon har varit ute eller ätit. Men igår natt eskalerade det och hon började att gny, skälla och slicka sej hela tiden. Jag satt och försökte lugna henne och upptäckte att hon skakade i hela kroppen. Ringde då Distriktveterinärerna och fick en akuttid i morse.


(null)


Efter en rejäl undersökning och samtal med veterinären kunde jag andas ut. Det var inget farligt men hon hade fått ett sår på vulvan som hon sedan förvärrat genom att upprepat slicka så den hade blivit sårig och uppsvälld. Hon blev insmord med en bedövande och helande salva och fick en strut över huvudet så hon inte kommer åt såret så det kan få en chans att läka. 


(null)


Åh, vad vad jag är glad att vi åkte in till veterinären. Axa fick hjälp och jag fick veta att det inte var så farligt som jag trodde. Vart ju så otroligt orolig över att det skulle vara något allvarligt fel. Just nu har Axa slutat gny och kan inte slicka upp men är  spak, tilltufsad och kan inte förstå förstår varför hon ska ha struten över huvuder.


Tveka aldrig att åka in med hunden till veterinären om ni tror att den är sjuk. Det är bättre att åka in en gång för mycket än en gång för lite.

Axa - gny - hund - matte - salva - skaka - skälla - slick - strut - sår - veterinär - vulva