mat

Tacospaj


Tacospaj för 6 / 12 portioner:
 
Pajdeg:
75 g smör / 150 g smör
2 1/4 dl mjölk / 4,5 dl mjölk
6 del vetemjöl / 12 dl vetemjöl
1/2 tsk salt / 1 tsk salt
1 msk bakpulver / 2 msk bakpulver
 
Fyllning
500 g köttfärs / 1.600 g köttfärs
smör eller margarin
1 påse tacoskryddmix / 2 påsar tacoskryddmix
1 vitlöksklyfta /  2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré / 4 msk tomatpuré
2 dl vatten / 4 dl vatten
2 tomater / 4 tomater
2 dl creme fraiche / 4 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs / 1 dl majonnäs
2 dl riven ost / 5 dl riven ost
salt och peppar
1 röd lök
 
Ugn: 225 grader.
 
1. Pajdeg:
Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg. Platta ut degen i en stor pajform (till 12 personer använde jag ugnens långpanna).
 
2. Fyllning:
Fräs färsen smulig i stekpanna med smör eller margarin. Strö över kryddmixen, pressa i vitlök och tillsätt tomatpuré och vatten och koka ihop i 5 minuter. Lägg fyllningen i pajformen. Tärna tomaterna och strö över.
 
3. Blanda creme fraiche, majonnäs, ost, salt och peppar och bred över färsen. Strö över tunt skivad rödlök och grädda i 15 minuter och voila.
4