mat

Tacospaj


Tacospaj för 6 / 12 portioner:
 
Pajdeg:
75 g smör / 150 g smör
2 1/4 dl mjölk / 4,5 dl mjölk
6 del vetemjöl / 12 dl vetemjöl
1/2 tsk salt / 1 tsk salt
1 msk bakpulver / 2 msk bakpulver
 
Fyllning
500 g köttfärs / 1.600 g köttfärs
smör eller margarin
1 påse tacoskryddmix / 2 påsar tacoskryddmix
1 vitlöksklyfta /  2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré / 4 msk tomatpuré
2 dl vatten / 4 dl vatten
2 tomater / 4 tomater
2 dl creme fraiche / 4 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs / 1 dl majonnäs
2 dl riven ost / 5 dl riven ost
salt och peppar
1 röd lök
 
Ugn: 225 grader.
 
1. Pajdeg:
Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg. Platta ut degen i en stor pajform (till 12 personer använde jag ugnens långpanna).
 
2. Fyllning:
Fräs färsen smulig i stekpanna med smör eller margarin. Strö över kryddmixen, pressa i vitlök och tillsätt tomatpuré och vatten och koka ihop i 5 minuter. Lägg fyllningen i pajformen. Tärna tomaterna och strö över.
 
3. Blanda creme fraiche, majonnäs, ost, salt och peppar och bred över färsen. Strö över tunt skivad rödlök och grädda i 15 minuter och voila.
4
veronnes

Smaskigt värre.



Hur var det på Bävern?

C.N.

Ser jattegtt ut. Skriv ut receptet at mig. Vilken matmamma och gourmet det har blivit av dig, mitt hjarta.

D.m.

Therese

Hot shots är ju så himla gott, dom hade dock inte galliano på bolaget sist jag va dit men det går lika bra med likör 43, det va med den allting började..

mamma

Ok, det kan ju vara bra att veta för shotsen är ju bara så gooda