mat

Vitkålsgratäng

Vitkålsgratäng 

 

Den här är i en vitkålsgratäng som är supergod och passar till det mesta. Själv brukar jag ha den som alternativ till potatisgratäng för att få en annan smakbild på middagarna. Tycker att det är så tråkigt om allt smakar likadant hela tiden. Så om ni inte testat den gör det!

Ingredienser:

  • 1 vitkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 2 -3 vitlöksklyftor (smak efter behag)
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 150 gram riven ost
  • Salt, peppar och någon krydda med sting typ chili flakes

Gör så här:

  1. Hacka/skär kål och lök i mindre bitar.
  1. Bryn kålen och löken lätt så de vattnar av sig och blir mjuka och krydda. Jag brukar använda salt, peppar och chiliflakes.
  1. Häll över grädden och låt sjuda ihop ett par minuter.
  1. Häll över kålblandningen i en ugnssäker form och lägg på osten.
  1. Grädda 20-25 minuter mitt i ugnen på 225 grader.
  1. Gratängen ska bubbla upp och få fin färg – sen är den färdig att avnjutas!
Gott - gratäng - mat - matlagning - vitkål