mat

Lätt köttgryta

(null)


Nu när jag har börjat ta med mej lunchlåda till jobbet har jag förberett 4 "dosor" med en enkel grund till köttgryta. Det behövs inget inget stekande utan bara koka, frysa in och ta fram den mängd du behöver.


Ingredienser för ca 4 personer:

  • 500 gram benfri högrev
  • 1 gul lök
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljong
  • 1/2 tsk svartpeppar grovmalen
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl créme fraish 
  • Om man nu har tex. morötter, paprika, svamp kan man ju med fördel bara "tjoffa" i det efter behag för det här är som sagt ett bra grundrecept som man kan modifiera efter smak på alla möjliga sätt. Det är bara fantasin som begränsar variationerna.

Gör så här:

  1. Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken.
  2. Koka upp vatten i en gryta. Lägg i lök, buljong, peppar, tomatpuré, soja och kött. 
  3. Låt grytan koka ca 1 tim. Vispa ut mjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen och crème fraiche. Låt grytan koka 5 min till.
  4. Låt grytan kallna. Frys in i formar, lagom stora till en måltid.

Servering:

Jag brukar strö lite persilja över min gryta för jag tycker det är gott men det är en smaksak. Servera med en fräsch grönsallad, potatis i någon form eller varför inte nudlar, ris eller pasta …


(null) 

créme fraish - förberedelse - grundrecept - köttbuljong - köttgryta - lök - matdosa - matlagning - nötkött - tomatpuré
2
Hannas krypin

Bra grundrecept. Tycker det är väldigt gott med köttgryta.

Svar: Ja, men det är ju så en köttgryta är ju alltid en köttgryta smask 😋
malinns

Amanda

Det låter som en jätte god köttgryta perfekt till hösten nu 😀

Svar: Den är lika enkel som god och jag håller med dej gryta är riktigt bra höstmat 🤗
malinns