mat

Kycklingfilé med dijonsenap och gräslök

 
Ingredienser för 4 portioner:
  • 700 gram kyckling
  • smör till stekning
  • 4 dl crèmer fraish 
  • 1 msk dijonsenap 
  • 1 msk kycklingfond eller 1 tärning hönsbuljong 
  • 1/2 -1 dl hackad gräslök (efter behag).
  • salt, peppar och paprikapulver
  • 4 dl ris 

Gör så här:

  1. Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver och bryn dem i smöret i en stekpanna på båda sidor. 
  3. Koka ihop creme fraish, senap och fond/buljong.
  4. Häll över kycklingfiléerna och låt sjuda minst 10 min. 
  5. Strö över gräslök och servera med ris. 
 
 
creme fraich - dijonsenap - gräslök - kyckling - ris