Stuvad blomkål med välstekt stekfläsk 😋

Visste ni att stekt rimmat fläsk är gott till alla sorters stuvade grönsaker.
Ingredienser för 4 portioner:
- 500 g frysta blomkålsbuketter eller färsk blomkål
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 3 msk persilja, hackad
- 400 g stekfläsk
- salt och peppar
Tillbehör:
- potatis, kokt om man vill ha mer än blomkålsstuvningen.
Gör såhär:
- Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten och låt den rinna av i en sil. Om du använder färsk blomkål koka den i ca 8-10 minuter.
- Fräs smör och mjöl i en kastrull och späd med mjölk.
- Småkoka i 5 minuter och smaka av med salt, peppar och persilja. Vänd ner blomkålen.
P.S personligen tycker jag inte om när stuvningen blir för ”stabbig” så jag brukar ta lite utav blomkålsvattnet och spä ut stuvningen tills den blir mjuk och krämig.